23. října 2019 - Matematická soutěž Logik 2019

Dne 23. října 2019 se na našem gymnáziu konal 24. ročník matematické soutěže LOGIK, která je určena žákům 9. tříd základních škol okresu Most.

Z pozvaných 20 škol se přihlásilo i zúčastnilo 14 škol. Z přihlášených 87 žáků soutěž absolvovalo 79 žáků. Letos se po šesté soutěže Logik zúčastnili vybraní žáci z naší kvarty, takže soutěž nakonec absolvovalo celkem 89 žáků.

V průběhu soutěže žáci řešili 20 příkladů. Na jejich řešení měli čistý čas 90 minut a mohli používat kalkulačku. Při řešení úloh nebylo třeba znát složité vzorce a vztahy, ale logicky myslet a uvažovat. Po skončení soutěže si žáci mohli texty příkladů odnést a ukázat svým vyučujícím matematiky.

V soutěži bylo nakonec 17 úspěšných řešitelů, kteří ze 40 bodů získali aspoň 20.

1. místo obsadil Michal Kubík ze 7. ZŠ. Nejvíce bodů získal a nejúspěšnější z kvarty byl Ondřej Sternthal. Žáci základních škol, kteří skončili na 1. - 3. místě dostanou věcná ocenění a diplom. Ostatní úspěšní řešitelé dostanou pochvalná uznání.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne ve středu 6. listopadu v 17 hodin v historické budově školy při příležitosti Dne otevřených dveří.

Zajistěte účast žáka, eventuálně jeho vyučujícího matematiky.

Děkujeme všem školám za zájem o soutěž a zúčastněným žákům za účast a zájem o matematiku.

Za PK matematiky Mgr. Pavla Srpová a Mgr. Vladimír Chorváth