20. prosince 2017 - Lišnice aneb jak SMoG ukončil vánoční sezónu

Začalo to tak, že jsme se sešli v půl třetí v hudebně na naší každotýdenní zkoušce. Byla to naše poslední předvánoční hodina, a tak byla lehce vánoční.

Po rozezpívání jsme si zpívali písně, které jsme chtěli, například ty, které jsme zpívali už dávno a chtěli jsme si je připomenout a zjistili jsme, že je vlastně stále umíme a jsou skvělé! Každopádně, co bylo nejlepší na naší poslední zkoušce? Asi už tušíte, protože vždy, když píšu, že je něco nejlepší, tak je to spojeno s jídlem. A taky že ano. Naše milovaná Řepinka nám upekla perníííík! ♥ ♥ Naše radost byla vážně obrovská. No, kdybyste ten perník ochutnali, pochopili byste. Byl D O K O N A L Ý ! ! !

No, konec rozplývání se nad jídlem.

V 16:15 přišel ke škole i SMoG Junior a my mohli vyrazit směr Lišnice. Ano, opět jsme jeli do Lišnice. Tentokrát jsme nejeli rozsvítit stromeček, ale jeli jsme udělat radost také do malého kostelíka.

Kostelík je opravdu malinký, bylo těžké se do něj vejít i se SMoGem Juniorem, a tak to naše Danuška vyřešila tak, že když zpívali Junioři, tak my jsme stáli po stranách kostela. Bylo to super, protože jsme aspoň mohli jednou slyšet, jak to vlastně zní a zní to vážně božsky. Společné skladby jsme též stáli po stranách, každopádně to podle mě udělalo dobrý efekt, že to bylo hezky "rozprostřené" po celém kostele.

Po juniorské slávě jsme nastoupili my a oni si stoupli na naše místa. No, bylo lehce komplikované se vyměnit, ale my, šikulky, jsme to zvládli na jedničku!

Zpívali jsme úplně všechno, protože přeci jenom to byl náš poslední koncert, a tak jsme si ho chtěli pořádně užít!

Koncert jsme ukončili naší koledou "Narodil se Kristus Pán".

Potlesk byl opět neskutečný a dlouhý! Pan starosta to celé moc hezky ukončil, poděkoval nám, řekl nám, že jsme všem otevřeli srdíčka a příjemně naladili na vánoční atmosféru a že doufá, že se příští rok opět uvidíme! Nemusí doufat, my moc rádi opět přijedeme, protože koncerty v Lišnici jsou vždy velmi příjemné!

Tímto koncertem jsme ukončili naše vánoční "turné" a od ledna hezky makat na tom letním!

Za celý sbor SMoG přeji příjemné Vánoce a šťastný nový rok!!!

Autoři: Markéta Rybínová, 4.C (text), Mgr. Michal Smatana (foto)