20. prosince 2018 - Ukončení zimní sezóny v Lišnici

Přesně po roce jsme opět na místě činu - pardon, moc předbíhám.

Je 15:45 a my stojíme před budovou gymnázia a čekáme na minibusy, které nás dovezou do Lišnice, kde nás čeká náš úplně poslední letošní koncert.

Stejně tak, jako každý rok nás samotný pan starosta zve do Lišnice, abychom zpříjemnili předvánoční čas obyvatelům vesničky. A stejně tak, jako každý rok nemůžeme odmítnou a mile rádi do Lišnice přivítáme.

V 16:25 jsme na místě - konečně! Okamžitě jsme mile přivítáni a tím máme hned lepší náladu. Rychle postavíme piano, trochu něco zkusíme přezpívat a začnou přicházet lidi.

Ještě abych vám upřesnila, kde přesně zpíváme. Je to malinká kaplička Jana Nepomuckého, kam se nevejde moc lidí, ale tím je to více kouzelné. Přijde nám to všem vždy takové rodinné.

V 17 hodin nás pan starosta přivítá, zahájí koncert a připomene nám, že je to přesně jeden celý dlouhý rok, co jsme se neviděli.

Kapličku rozezní SMoG Junior svými skladbami. Opět po velmi oblíbené Půlnoční přicházíme my. Tedy nepřicházíme. Stojíme podél lidí a přidáváme se našimi společnými skladbami.

Až po společných písních odcházejí malí a přicházíme my - vlastně jsme se vyměnili, takže malí stojí podél lidí a my naproti lidem, co se na nás přišli podívat. Ano, je to moc složitý proces, který jsem vám takhle doslovně musela popsat.

My jsme odzpívali náš celý vánoční repertoár. Naše klasiky - Last Christmas, Alleluia, Carol od the Bells, naše novinky - Ubi caritas, Tebe poem a oprášené věci - God bless us, everyone! Samozřejmě musím vyzdvihnout oblíbený Stín katedrál, po kterém přišel SMoG Junior (teď doopravdy přišli, nezůstali stát). Zeptali jsme se lidí, zda si s námi chtějí zazpívat jednu, nebo dvě vánoční koledy. Řekli 2 a my měli úsměv na tváři.

Společně jsme si tedy zazpívali Štědrý večer a Narodil se Kristus pán.

Pan starosta nám moc poděkoval, říkal, že se vždy při našem vystoupení cítí velmi hezky a lidé jenom přikyvovali, někteří i dokonce plakali. Tato slova nás strašně moc hřejí u srdíčka a díky tomu víme, že ta celoroční práce stojí za to!

Víte, milujeme všechna místa, kde zpíváme, ale nejradši to máme právě v Lišnici.

Děkujeme panu starostovi, že si můžeme právě v kapličce dělat vzájemnou radost!

Krásné Vánoce!!!

Autoři: Markéta Rybínová (text), Mgr. Michal Smatana (foto)