22. až 25. listopadu 2019 - Předvánoční soustředění sboru SMoG

Ano, čtete správně, je tu opět předvánoční čas a s ním i naše soustředění a blížící se vánoční koncerty.

Každopůlroční věta, „Broučánkové, v 9:45 v Litvínově na nádraží.“, taktéž proběhla, nebojte.

A tak jsme se tedy v pátek sešli v 9:45 (někteří, já, v 9:52) na Litvínovském nádraží, odkud jsme vyrazili na Horu svaté Kateřiny do našeho oblíbeného penzionu.

Na místo jsme dorazili kolem 11 hodiny. Ubytovali jsme se a hned šli zpívat. Před obědem jsme měli zkoušku společnou, kde jsme se pořádně rozezpívali, domluvili se, čím vás potěšíme na koncertě a další organizační záležitosti.

Ve 13:00 přišla skvělá zpráva. OBĚĚĚĚĚD. A ne, nebyly špagety (poznámka pro věrné čtenáře). K obídku byla výborná polévka a ještě lepší hlavní chod. Následoval hodinkový polední klid.

Po obědě nastala svačinka a taktéž zkouška dělená, tedy soprán + alt a tenor + bas. Čas běžel jak nic a bylo 18:00 a přišla další skvělá zpráva. Ano, ta zpráva zněla, VEČEŘEEEEEEEE (a zase nebyly špagety, heč). Opět přišla na řadu malá přestávka a večerní společné zpívání + svačinka.

Po zpívání jsme si utvořily skupinky a do večerky (00:00) si dělali, co jsme chtěli. Někteří zpívání neměli dost, a tak si vzali kytaru a zpěvníček. Jiní toho měli až až a zalehli okamžitě.

O půlnoci se zhlaslo, vše utichlo a my se těšili na další den.

V sobotu byla snídaně už v 8:00 ráno, ano už v 8:00, minulé roky to bylo v 9:00, ale změna je život, znáte to. :-)

Po snídani byla opět dělená zkouška a po obědě také. Večer jsme si vše přezpívali společně a zjistili, že nám to vcelku jde. Po zpívání jsme opět utvořily skupinky a využili volný čas dle svého.

V neděli po snídani, která byla opět v 8:00, jsme se sešli všechny hlasy a zkouška probíhala společně. Všichni jsme byli unavení, ale i tak jsme do toho dali všechno. Po obědě jsme šli na procházku, abychom se trochu provětrali a protáhli se. Procházka byla velmi příjemná a všem nám přišla vhod. Došli jsme až ke hranicím s Německem, kde jsme si to všichni museli samozřejmě vyfotit a dát na Instagram či jinou sociální síť, protože dnešní doba je prostě o tom (bohužel). Též jsme potkali lamu a opět šla na Instagram. Hrůza, my víme. Po procházce jsme si zase zazpívali. Po večeři však zkouška nebyla a my si dělali své věci a šli spát.

V pondělí byl poslední den našeho soustředění, kdy jsme po snídani zpívali, překvapivě. Po obídku však přišel čas balení a opouštění našeho milovaného místa, kde jsme za sebou nechali opět obrovský kus práce.

Největší radost mám z toho, že za celou dobu nebyly špagety, kdyby vás to zajímalo.

V 15:10 jsme dorazili na nádraží v Litvínově a odjeli do svých domovů.

Těšíme se na koncertě, papa.

Autorky: Markéta Rybínová (text), Mgr. Dana Řepová (foto)