19. prosince 2016 - SMoG v Lišnici

19. prosince 2016 v 16:30 odpoledne se SMoG vydal na vánoční koncert do malé obce Lišnice, kam byl pozván přímo starostou.

K budově gymnázia pro nás byl poslán mikrobus, kterým jsme posléze odjeli k malinké kapli svatého Jana Nepomuckého. Když píši malinkou - myslím ooopravdu malinkou. V kapličce bylo 5 řad lavic, do každé se vešlo sotva 8 lidí. Každopádně se nám líbila, byla svou velikostí příjemná a roztomilá.

Po rozezpívání začali chodit lidé a kaplička doslova praskala ve švech. Bylo až neuvěřitelné, kolik lidí přišlo a hlavně, kolik lidí se vešlo.

Koncert jsme zahájili tradičně skladbou Ave Maria a dále postupovali skoro stejně jako při našem tradičním vánočním koncertě v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

V Lišnici se nám zpívalo nečekaně dobře, náš koncert se nejspíš hodně líbil a potlesk, který jsme obdrželi, si prostě zasloužil přídavek, kterým byla samozřejmě Bohemian Rhapsody.

Po našem koncertě pan starosta velmi děkoval, říkal, jak se mu líbil, ale také se přiznal, že jsme byli v podstatě jen náhrada za akci, která byla odvolána - to nás trochu zaskočilo, ale pan starosta dodal, že je moc rád, že původní akce se nekonala a zpívali jsme my! Co nás velmi potěšilo, byla slova, která dodal na konec své řeči: "Už teď se na vás příští rok moc těšíme!"

Autoři: Markéta Rybínová, 3.C (text), Mgr. Michal Smatana (foto)