18. října 2018 - STO - Den pátý

První týden se nám pomalu a jistě blíží ke konci, náš program je ale stále nabitý. Dnešek se nesl v duchu roku 1968, o němž si s námi přišel popovídat pan Zdeněk Bárta. Vystudoval evangelickou teologii a v současné době je farářem v Litoměřicích. Angažoval se v Chartě 77, v letech 2000 - 2006 vykonával post senátora za Litoměřicko a stal se předsedou představenstva Diakonie - třetí největší humanitární organizace v České republice.

Přednáška byla velmi poutavá. Pan Bárta se s námi podělil o své osobní zkušenosti a zážitky. Jedním z témat byl též vztah katolické církve a tehdejšího komunistického režimu. Ze strany studentů padlo také mnoho dotazů, například ohledně možností studia v době tehdejšího režimu nebo zatýkání nepohodlných osob. Dozvěděli jsme se tak řadu nových a zajímavých informací. Pokud se i vy budete chtít dozvědět více, je pro vás opět připravena videoreportáž a fotky z dnešní přednášky.

To je od nás pro dnešek vše a těšíme se na viděnou v pátek.

Autoři: Karolína Marklová, oktáva (text), realizační tým videa - viz titulky v závěru, Dominik Síbr, 2.B (foto), Mgr. Michal Smatana (foto)