11. června 2016 - Pohár vědy 2016

Stejně jako minulý rok se i letos rozhodl tým deseti lidí z 2.B zúčastnit vědecké soutěže Pohár vědy - ROJKO 2016. Jedná se o mezinárodní soutěž, v které tým minulý rok obdržel 1. místo ve své kategorii. A tak jsme i tento rok zkusili štěstí.

Od ledna tým čelil mnoha zrádným úkolům, které organizátoři připravovali. V lednu krom vyrobení vlastního maskota musel vyrobit létající stroj. V únoru si musel tým vymyslet logo a vyrobit telefon. V březnu jsme se kreativně představovali a řešili úkol, jakým způsobem bychom zabezpečili objekt proti zlodějům. V posledním, tedy dubnovém kole, jsme museli vymyslet viditelný pokus, který bychom předvedli v případném postupu do finále, a stroj na přenášení vody.

Vše jsme museli dokumentovat, vysvětlit a poslat organizátorům, kteří pokusy hodnotili. Náš tým si vedl kolo od kola lépe, až nakonec v posledním kole získal plný počet bodů. Celkový počet získaných bodů nám však letos na postup do finále nestačil, konkurence byla prostě lepší.

BTW: V případě, že vás naše pokusy zaujaly a chtěli byste se podívat, jak vše probíhalo detailněji, přikládáme naše výsledné soubory. A pokud by vás soutěž zaujala natolik, že byste se rádi zúčastnili, nebojte se v září zaregistrovat do nového ročníku soutěže! :-)

Leden, Únor, Březen, Duben

Autorka: Za tým (Martin Trávníček, Jan Beneš, Dominik Míroš, Karolína Richterová, Klára Kupcová, Aneta Lejčková, Daniela Zálešáková, Tereza Oktábcová) napsala Nikol Bejblová z 2.B