13. prosince 2016 - Vánoční koncert

V úterý 13. prosince 2016 si pěvecký sbor SMoG připravil tradiční vánoční koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Koncert byl naplánovaný dlouho dopředu, avšak teprve týden před koncertem bylo jasné, že bude v kostele, jelikož se na konci listopadu utrhl kousek stropu a nevědělo se, zda bude vystoupení bezpečné! Ale bylo a náš koncert se tak mohl uskutečnit!

Vše začalo již ráno v 10 hodin, kdy jsme se všichni sešli u kostela, aby mohla proběhnout generální zkouška. Tam jsme se pořádně rozezpívali a zkusili si nejnovější skladby. Domluvilo se, kde kdo bude a jak co bude večer probíhat. Generálka utekla jako voda a my se šli domů připravovat na večer s velkým V! Asi se budete divit, proč to tak hrotím, ale na tento koncert jsme se všichni velmi těšili a tvrdě na něm pracovali, aby byl co nejlepší!

V půl páté jsme se opět sešli, každopádně už všichni nervózní a nedočkaví. Proběhly poslední úpravy, poslední zkouška písní a mohlo se začít! V půl šesté začali chodit hosté, kteří dostali program a usedli na místa. V šest hodin byl koncert zahájen již tradičně skladbou Ave Maria za doprovodu kostelních varhan. Dále jsme pokračovali českými koledami, jako je například Raduj se, všecko stvoření, poté přišly známější skladby, které hosté mohli znát z filmu Polární expres, také nesměly chybět vážné písně, jako je třeba Pater noster. Zaznělo 16 skladeb a protože jsme měli veliký potlesk, došlo i na přídavek. Tím byla naše oblíbená Bohemian Rhapsody.

Koncert se všem velmi líbil a my si ho náramně užili! Už se těšíme na další, protože vánoční koncert má hodně co do sebe!

Autoři: Markéta Rybínová, 3.C (text), Mgr. Michal Smatana (foto)