26. května 2018 - Florbalová sobota na Podkrušnohorském gymnáziu Most

Tuto sobotu se na Mosteckém gymnáziu ve sportovní hale rozsvítily všechny zářivky. Tento poněkud neobvyklý jev měl svůj důvod. Sedm amatérských florbalových trojic se sjelo na první ročník Jarního florbalového turnaje.

Na turnaji se objevili i úplní nováčci z týmu Fk Chanov. Tým byl rychlý, ale i přes veškerou snahu, to stačilo jen na sedmé místo. Ani to však klukům neubralo na dobré náladě a příští rok se jim určitě bude dařit mnohem víc.

Velkým překvapením turnaje se stal tým Licho. Ten předváděl dost vyrovnané výkony v každém zápase, i když několikrát doslova utekl hrobníkovi z lopaty, zejména v zápase s týmem kluků z Chanova. Po vysoké porážce v semifinále 4:11 s teamem Slavia, nakonec zvládli zápas o třetí místo a z turnaje si odvezli bronzové medaile.

Ani ostatní týmy nepředváděly vůbec špatné výkony. Celý turnaj se bojovalo doslova o každý centimetr na hrací ploše. Do finále však moly postoupit jen dva.

Kolem jedné hodiny odpolední nastalo velké finále. To proti sobě svedlo týmy a to Team Slavia, který podal přihlášku jen osm hodin před začátkem turnaje a tým SESIDO z Podkrušnohorského gymnázia, který celý turnaj zorganizoval. Finále potvrdilo, že se jedná o souboj dvou nejlepších na turnaji. Hra byla velmi rychlá, svižná a z pozice diváka bez pochyby zajímavá. Z celkového prvního místa se nakonec radoval Team Slavia, který ve finále vítězil nad týmem SESIDO 10:8.

Ještě jednou děkuji všem zúčastněným

Organizátoři: D. Sedlár, D. Síbr (dále spolupracovali: K. Dohnal, L. Tancošová, V. Rusová a M. Sichrovský)