1. června 2016 - SMoG zaplnil Děkanský kostel Letním zpíváním

Přišel červen a to pro Sbor Mosteckého gymnázia pod vedením Mgr. Dany Řepové znamenalo jediné - uspořádat tradiční letní megakoncert v Děkanském kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Tak jsme také učinili. 1. června dopoledne se uskutečnila generálka, která proběhla hladce. Několik organizačních záležitostí se stihlo vyřešit i během odpoledne a v 16:00 se celá posádka SMoGu sešla před Děkanským kostelem. Do 18:00 bylo potřeba nacvičit poslední písně repertoáru. I to proběhlo bez problémů.

Hodiny odbily půl šestou a do kostela se začaly hrnout masy lidí, letos byla účast skutečně nevídaná! Publikum nažhavili naši hosté, pěvecké sbory Rozmarýnek a Rozmarýn ze ZUŠ Floriana Leopolda Gassmanna pod vedením slečny Kateřiny Rousové. Dozněly poslední tóny Rozmarýnu a SMoG společně se SMoGem Junior nastoupily na znělku Hvězdných válek. S tématem Dartha Vadera se posléze ukázala i paní sbormistryně, Mgr. Dana Řepová.

Po úvodní společné písni Adiemus následoval krátký úvod od Tomáše Vargy a Terezy Hachové, pak už jsme odpálili koncertní set v celé jeho kráse. Byl tentokrát opravdu rozmanitý. Konkrétně: lidovka Komáři se ženili; Lemon Tree, hymna hokejového šampionátu z roku 1996; židovská Hava nágilá (česky Radujme se), české pecky Nad stádem koní a Duj duj duj od skupiny Buty, vážný Pater noster, moravský čardáš To ta Heľpa a mimo jiné i naše prskavka Bohemian Rhapsody od Queenů. V průběhu programu paní sbormistryně poděkovala odcházejícím maturantům (N. Kučerová, K. Výborná, T. Varga, J. Dinstpír), instrumentalistům, zpěvákům a přátelům sboru, kteří nás podporují. Po urputném potlesku došlo i na přídavek v podobě Trpasličí svatby.

Děkujeme vám za veškerou přízeň, navštívené koncerty a dobré pocity z našeho zpívání. Máme vás rádi a jedeme dál!

Autoři: Martin Rufer, kvinta (text), Tomáš Archmann, 2.B (program), Mgr. Michal Smatana (foto)