3. prosince 2017 - Jak SMoG rozsvítil vánoční stromeček

3. prosince 2017, na první adventní neděli, se ve většině měst a vesnic rozsvěcel vánoční stromeček, který je bude zdobit až do příchodu Tří králů!

I SMoG měl tu příležitost jeden rozsvítit.

Byli jsme pozváni do Lišnice, kde jsme už minulý rok měli úspěch s vánočním zpíváním, a tak nás pan starosta poprosil, zda bychom nechtěli zazpívat při slavnostním rozsvícení stromečku. Ano, uhádli jste, nemohli jsme to odmítnout. Vánoční čas je ten nejkrásnější čas v roce, a tak musíme dělat radost druhým lidem. My alespoň doufáme, že děláme radost druhým lidem naším zpěvem :-D

V 15:15 jsme se všichni sešli ve škole, kde jsme se rozezpívali, bez toho to prostě nejde! Zabalili piano, další nástroje a v 16:15 pro nás byl přistaven autobus, který nás dovezl na místo.

V Lišnici jsme byli opět mile přivítáni. Cukrovíčko, čajíček, svařáček, příjemná atmosféra, co víc potřebujete k dobré náladě? Nic, správně.

V 17:00 jsme zahájili náš "koncert" písní "Den přeslavný", po které pan starosta slavnostně rozsvítil stromeček. Poté jsme ve zpěvu pokračovali. Zpívali jsme 8 písní z našeho vánočního repertoáru. Všichni si nás natáčeli a fotili, jako bychom byli hvězdy z Hollywoodu. Myslím, že nám to ale nikomu nevadilo a užívali jsme si to.

Poté, co jsme dozpívali, jsme promrzlí až na kost neskutečnou rychlostí naskákali do autobusu, kde jsme čekali na naši Danušku, která nám řekla, že jsme měli tak velký úspěch, že nás v Lišnici tento rok chtějí ještě jednou slyšet. Paráda, viďte? Nesmírně nás všechny těší, když se líbíme a chtějí nás znovu!

Takže my se ve středu na zkoušce domluvíme a vy se můžete těšit na další vyprávění a fotky z Lišnice!

Jsme moc rádi, že jsme mohli rozsvítit vánoční stromeček zrovna v Lišnici!

Autoři: Markéta Rybínová, 4.C (text), Mgr. Michal Smatana (foto)