31. října 2018 - Ono to baroko není špatné pro oko

Poslední říjnový den se žáci 2.A a 2.B vydali do Prahy. Důvodem exkurze stověžaté Prahy byla návštěva barokních perel.

Sešli jsme se v 7.20 před sportovní halou a plánovaný odjezd byl v 7.30. Jak už to bývá, ne všichni jsme dochvilní a tak se odjezd o malinko posunul. V 7.45 jsme už všichni seděli v autobuse a radovali se, že jsme v teple a už jsme vyrazili. Cesta ubíhala velmi rychle, až na jeden úsek, kde byla zúžená silnice a chvíli jsme popojížděli. Chvíli po deváté jsme dorazili do Prahy. Nikomu se nechtělo z vyhřátého autobusu do podzimního sice slunečného, ale chladného dne.

Vystoupili jsme z autobusu a společně jsme se vydali k první památce, kde jsme mohli vidět stopy baroka, byl to Černínský palác, v kterém sídlí ministr zahraničí. Černínský palác je ukázka z části renesance a z části baroka. Poté následovali už jen čistě barokní památky např. Pražská Loreta, Chrám sv. Mikuláše, chrám Panny Marie Vítězné na Malé Straně se známým Pražským Jezulátkem.

Zhruba kolem dvanácté hodiny nastala část, na kterou se většina těšila nejvíce, rozchod :. Na rozchod jsme měli dvě hodiny, což si myslím, že byla dostatečná doba :D

Pak jsme se všichni sešli u národního divadla. Spočítali jsme se a pak hurá do autobusu a domů. Myslím si, že výlet se povedl, počasí nám přálo a zopakovali jsme si naše znalosti z barokního umění. Spousta z nás se určitě bude těšit na další exkurzi :-)

Autorky: Karolína Sládková, 2.B (text), Mgr. Klára Bočanová (foto)