3. a 4. listopadu 2018 - Co je nutno před Opavou aneb víkendové soustředění SMoGu

Byl víkend 3. a 4. listopadu a z učebny hudební výchovy byl slyšet zpěv a hra na klavír. V tomto termínu si sbor SMoG uspořádal důležité soustředění. Sešli jsme se, abychom se řádně připravili na Celostátní přehlídku středoškolských pěveckých sborů, která se bude příští víkend konat ve slezské Opavě.

Od rána do pozdního odpoledne jsme pracovali na našem repertoáru. Nejdůležitějším bodem v našem pracovním programu bylo pět písní, s nimiž příští víkend vystoupíme na soutěžním koncertě. Tyto písně jsme si zopakovali a připomněli v rámci dělených zkoušek, kdy v hudebně zůstal soprán a alt s paní učitelkou a tenor s basem v jiné síni zpívali pod vedením Tomáše Vargy. Po těchto dělenkách následovaly zkoušky spojené. Zde jsme si také připravili skladby na tzv. výchovný koncert pro žáky základní školy. Kromě samotného zpěvu jsme absolvovali také foukání do lahviček a další metody, které zdokonalují zpěv a výstup nás, zpěváků.

Byl to doopravdy náročný víkend. Nyní jsme však perfektně připraveni v plné síle ukázat naše dovednosti a náš talent. Držte nám palce!

Autoři: Adam Novák, kvinta (text), Markéta Rybínová (foto)