6. až 11. září 2020 – LSTK tříd 4.A a 4.S

Dne 6. září v dopoledních hodinách vyrazily třídy 4.A a 4.S na odložený cyklovodácký kurz.

První den nás čeká pouze cestování vlakem. Následný rozchod v Českém Krumlově nám znepříjemňuje deštivé počasí, a tak se těšíme, až konečně dorazíme do kempu a postavíme stany, kde se budeme moct schovat.

Po deštivé noci nás čeká první den na vodě, kde nám instruktor Vojta nejprve ukazuje základní techniky jízdy na kánoi. Na cestě z Nového Spolí do Zlaté Koruny nás čeká celkem pět jezů, které sjíždíme všichni ve zdraví. Po příjezdu do kempu Koruna následuje opětovné stavění stanů a ubytování.

Druhý den na vodě nám počasí přeje více, svítí i sluníčko. Čeká nás necelých 20 km do Boršova (tentokrát už bez jezů), kde odevzdáme vodácké vybavení a najíme se. Poté nás vyzvedne autobus a odveze do Suchdola nad Lužnicí, kde pokračuje cyklistická část výcviku.

První den na kolech míříme do Třeboně, kde v čase oběda dostáváme rozchod, a tak všichni vyhledáváme tamější restaurace. Cestou zpátky se v Suchdole stavíme ještě v obchodě, kde nakupujeme zásoby jídla na zbývající dny.

Ve čtvrtek, předposlední den našeho výletu, máme obdobný program jako včera, ale tentokrát jedeme na kolech do Chlumu u Třeboně. Po příjezdu zpět do kempu balíme věci a následuje večerní posezení u táboráku.

V pátek, den odjezdu, je budíček dříve, jelikož vlak odjíždí už před 8 hodinou ranní. Čeká nás už jen jeden přestup, a to v Praze. V odpoledních hodinách jsme se všichni ve zdraví vrátili do Mostu.

Zvláštní poděkování patří Mgr. Turbákové, Mgr. Haviarovi a Mgr. Parnicovi za to, že to s námi těch několik dní vydrželi a byli na nás hodní. Děkujeme také vedení školy, které nám umožnilo se sportovního kurzu zúčastnit v náhradním termínu.

Autoři: Ivana Dočkalová, 4.A (text), Mgr. Jakub Haviar (foto)