25. a 26. listopadu 2022 - Soustředění sboru SMoG junior

Stromky svítí, sníh padá (víceméně), koledy se rozeznívají a pro nás to neznamená nic jiného, než příprava na vánoční koncerty. Od září se pečlivě učíme spousty vánočních písniček, abychom vám je mohli poté zazpívat a dostat vás tak všechny do adventní nálady. A jak jinak bychom tedy trávili náš víkend, než zpíváním.

Jako každý půlrok jsme se sešli v pátek po škole, v hudebně si vybalili a bez zdržování jsme se vrhli na zkoušku. Ta začínala zahřátím hlasivek (a bolestí hlavy, díky naší milované trubičce) a spoustou rušení ze strany mladších žáků. Poté jsme rozebrali všechny písně, abychom se ujistili, že je umíme. Všechny nedostatky jsme dopilovali a když v 8 večer přijel náš nový pianista, zopakovali jsme si všechno ještě z doprovodem. Odnesli jsme piano ke schodům a jak už se stává naším rituálem, vše jsme si znovu zazpívali na schodech. Většina z nás už tou dobou byla velmi unavená, a tak nás paní učitelka zdržela utrpení a byl čas jít do tělocvičny, kde se všichni jako kouzlem náhle probudili. Vrátili jsme se do hudebny, pár z nás ještě zkouklo 'Vánoční koledu' a šli jsme spát.

Ráno nás vzbudilo samohrající piano a přišel čas na uklízení. Všechny spacáky jsme si zabalili a nanesli jsme zpět do třídy židle. Znovu jsme se rozezpívali, zopakovali jsme celý repertoár a tím naše soustředění skončilo. Rozloučili jsme se s paní učitelkou a vyrazili domů.

Letošní soustředění bylo velmi náročné (ne tak pro nás, spíše pro paní učitelku), ale zvládli jsme to a těšíme se na vás na našich koncertech.

Autorky: Zuzana Skácelová (text), Mgr. Dana Řepová (foto)