24. října 2016 - Praha v angličtině - projekt s příspěvkem města Most

Studenti třetího ročníku se zúčastnili výletu do Prahy. Nebyl to však výlet ledajaký, učitelé Martina Skleničková a Roman Sedlár totiž pro výletníky přichystali dokonalé překvapení - výklad o vybraných pražských pamětihodnostech podaný v anglickém jazyce. Toho se zhostil profesionální průvodce. Studenti navštívili Pražský hrad, přičemž před samotným vstupem do areálu Hradu absolvovali důkladnou bezpečnostní prohlídku, takže pan prezident se jistě nemusel ničeho obávat. Studenti poté shlédli dům, kde žil a tvořil spisovatel Jan Neruda (jasně, jak lvové i dnes bijem o mříže…) a prošli se po stále úchvatném Karlově mostě.

Na Křižovnickém náměstí se nachází muzeum Karlova mostu, v němž se studenti dozvěděli mnoho zajímavých informací včetně toho, jestli Karlův most ve svých základech obsahuje, či neobsahuje vajíčka. Takže, pokud to někoho zajímá, obsahuje. Přesný počet však znám není.

Výlet vyvrcholil plavbou lodí po Vltavě, při níž kapitán lodi studenty informoval o významu a důležitosti jednotlivých staveb nacházejících se na pravém i levém nábřeží Vltavy.

Goodbye, Prague.

Tato akce se uskutečnila v rámci projektu Praha v angličtině, kdy nám město Most přispělo na dopravu.

Autoři: David Fux, sexta (text), Vojtěch Novák, sexta (foto), Mgr. Martina Skleničková (foto)