6. - 12. listopadu 2016 - Erasmus+ - Mezinárodní setkání

Ve dnech od 6. do 12. listopadu 2016 hostila naše škola v rámci projektu Erasmus+ mezinárodní setkání. Na půdě Podkrušnohorského gymnázia se naši studenti setkali se svými kolegy z Německa a Francie, aby společně řešili úkoly týkající se problematiky trvale udržitelného rozvoje a prezentovali práci, jíž se v uplynulém období věnovali. Tématem mosteckého setkání se stala zaměstnanost.

Jednotlivé skupiny studentů nejprve seznámily publikum s fungováním podniků, které navštívily během exkurzí. Při výkladu se studenti zaměřili na předmět podnikání, popis provozu, řešili otázku zaměstnanosti. Poté se hovořilo i o tom, jaké výhody a nevýhody s sebou přináší zaměstnání v ziskových a neziskových organizacích. Spolupráce a diskuze ve smíšených skupinách studentům poskytly značné množství šancí projevit své dovednosti v cizích jazycích.

Celé setkání obohatily i výlety a přednáška. Zahraniční hosté navštívili naše hlavní město, kde jim mostečtí gymnazisté posloužili coby průvodci. V anglickém a francouzském jazyce jim představili význačná a turisticky zajímavá místa. Kladný ohlas sklidilo Uhelné safari, které návštěvníkům nabídlo pohled na místní doly, těžkou techniku a rekultivovanou krajinu. V pátek uzavřela setkání beseda s Mgr. Romanem Kroufkem, Ph.D., který si pro účastníky připravil přednášku týkající se zaměstnávání absolventů fakult životního prostředí.

Autoři: Mgr. Eva Matesová (text), Daniel Schőn, David Fux, sexta (video), Monika Jeníčková, 3.A (foto), Mgr. Michal Smatana (foto)