26. září 2016 - Mediální týden gymnázia, den druhý

Dnešní první akcí mediálního týdne bylo promítání dokumentárního filmu o WikiLeaks. Organizace WikiLeaks je nezisková mediální společnost, která zveřejňuje elektronickou cestou významné, případně utajované státní (vládní) či korporátní dokumenty, přičemž Internet využívá, jak k zachování anonymity svých zdrojů, tak k možnosti široké publicity daných témat. Dokument byl velmi zajímavý a poučný, všem se nám moc líbil.

Po dokumentárním filmu následovala přednáška Edvarda Beneše, šéfredaktora Mosteckého deníku, na téma fungování regionálních médií. O tomto tématu jsme se dozvěděli mnoho užitečných informací.

Současně s přednáškou Edvarda Beneše probíhala přednáška o zahraničním zpravodajství vedena novinářem Robertem Mikolášem.

Poslední dnešní přednáškou byla přednáška Nory Fridrichové s názvem kolik má týden hodin. Také tyto přednášky byly poutavé a informačně bohaté.

Autoři: Marek Fux, sexta (text), Jan Doleček, Jakub Machovec, Daniel Schőn, všichna sexta (videa), Monika Jeníčková, 3.A (foto), Tereza Hlavatá, Sebastian Brůcha, oba sexta (foto), Filip Trefný, 3.B (foto), Mgr. Michal Smatana (foto)


Úvod


Rozhovor s Edvardem D. Benešem


Rozhovor s Robertem Mikolášem


Rozhovor s Norou Fridrichovou