2. - 6. prosince 2016 - Soustředění na Hoře sv. Kateřiny

Od 2. do 6. prosince proběhlo na Hoře sv. Kateřiny soustředění našeho sboru SMoG.

V pátek 2. prosince v 15:13 jsme vyrazili z litvínovského autobusového nádraží. Po příjezdu do penzionu Elixír jsme se ubytovali, rozdali noty, povečeřeli a začali zpívat. Po vyčerpávajícím odpoledni jsme byli unavení a zalehli jsme do svých postýlek.

V sobotu jsme s nadšením vstali a hrnuli se už v 8:30 do jídelny. Po vydatné snídani jsme si mohli jít odpočinout, s podmínkou, že v půl desáté budeme plně připraveni na zpívání v rozlehlém salonku. Rozezpívání a následné probrání našeho repertoáru nebralo konce, v této chvíli bylo naší nejčastěji položenou otázkou "Kdy už bude oběd?". Ale nakonec jsme se dočkali a stálo to za to. Po skončení siesty jsme se vrátili ke zpívání, ve kterém jsme pokračovali až do večeře.

Nedělní ráno probíhalo podobně, jako to sobotní. Krátce po desáté hodině dopolední jsme začali se zkoušením a vylaďováním písniček. Ve 13 hodin na nás už čekal oběd, po něm krátká pauza a pokračování v rozděleném zkoušení na: soprán, alt + pí prof vs. tenor, bas + Martin. K večeru už se obě skupiny spojili a přezpívali jsme si poprvé písničky společně.

V pondělí jsme už dopoledne zpívali všichni společně. Po obědě a přestávce jsme šli na procházku. Štefka s Terkou spaly, protože jim nebylo moc dobře. Sníh venku nebyl žádná sláva, zato počasí bylo s teplými bundami a rukavicemi snesitelné. Večer jsme si společně vychutnali naši poslední večeři.

V úterý 6. prosince jsme si museli po snídani začít balit a vracet pokoje zase do stavu před naším příjezdem. Pochopitelně jsme nemohli odjet bez vydatného obědu po intenzivní dopolední zkoušce. Odjíždíme od Elixíru kolem druhé hodiny a po cestě míjíme nádhernou krajinu.

Během těchto dní jsme udělali velký kus práce a doufáme, že se to odrazí na našich vánočních koncertech.

Autoři: Noemi Vokurková, Klára Svobodová, Štefanie Schusová, všechny tercie (text), Martin Rufer, sexta, Tomáš Varga, Mgr. Michal Smatana (foto)