8. října 2017 - Veronika Dobiášová bronzová při JIS Yonex Slovak Junior 2017

Dalšího významného úspěchu dosáhli mladí hráči badmintonového klubu Super Stars Most. Jedna z jeho nejlepších mladých hráček Veronika Dobiášová přivezla bronzovou medaili a zároveň i 1400 bodů do světového juniorského žebříčku z dalšího mezinárodního turnaje Junior International Series, který se tentokrát konal při Yonex Slovak Junior 2017 v Trenčíně. Na tomto prestižním turnaji postupně zdolala při své cestě do semifinále, všechny své soupeřky a to nejen z České republiky, ale i ze Švédska. Až v semifinálovém utkání odešla poražena, po třísetové bitvě 22:20, 10:21 a 12:21 s Angličankou Grace King.

Veronika Dobiášová, je jedním z největších talentů, které vyprodukovala místní Badmintonová akademie Lukáše Kroce, v současné době je studentkou čtvrtého ročníku studijního oboru se sportovní přípravou Podkrušnohorského Gymnázia a nyní ji čeká další mezinárodní turnaj a to Algeria Junior International v Alžírsku.

Badmintonový klub Super Stars Most jehož cílem je vychovávat nejen špičkové sportovce, ale i výborné studenty, byl též v nedávné době Českým badmintonovým svazem vyhodnocen jako klub s největší členskou základnou v České republice a v současnosti má již více než 260 členů.

Většinu z nich tvoří právě děti a mládež z našeho regionu, kteří mají možnost díky unikátnímu projektu zdejšího badmintonové akademie snažícím se propojit kvalitní vzdělávání s intenzivní sportovní přípravou a v rámci něhož se dynamicky rozvinula spolupráce s místními školskými zařízeními všech typů (Mateřskou a základní školou AMA School, 4. ZŠ v Mostě, Podkrušnohorským gymnáziem v Mostě či nově i Vysokou školou finanční a správní v Mostě), se již od raného věku komplexně rozvíjet.

O tom, že se to klubu Super Stars Most v obou směrech daří, svědčí nejen to, že byl za rok 2016 vyhodnocen Českým badmintonovým svazem jako druhý nejlepší juniorský klub v České republice (za TJ Astrou ZM Praha), ale i to, že se zdejší badmintonové akademii daří přilákat do našeho města i výborné hráče a studenty ze vzdálených regionů. V září úspěšný projekt Badmintonové akademie přilákal do Mostu i třetího nejlepšího juniora do sedmnácti let v České republice Adama Twardzika ze severomoravského klubu TJ Orlová-Lutyně, který zároveň přestoupil z česko-španělského gymnázia v Ostravě do prvního ročníku Podkrušnohorského gymnáziua v Mostě a měl by být jednou z hlavních opor na Mistroství světa středních škol, které se bude konat na jaře roku 2018 v Indii.

Autor: Ing. Vilém Kunz, Ph. D.