16. května 2019 - Finálová regata "Česko vesluje"

V rámci projektu "Česko vesluje" se 16. května uskutečnila finálová regata pro žáky základních a středních škol. Česko vesluje je celoroční soutěž pro školy i veřejnost v jízdě na veslovacích trenažerech. Naše škola se již potřetí zapojila do této soutěže - během školního roku musí školní týmy odveslovat 4 soutěžní kola, za jejich výkony se jim udělují body a vyhrává škola, která dosáhla nejvyššího počtu bodů. Vyvrcholením tohoto celoročního snažení je právě finálová regata, která probíhá v areálu Labe arény v Račicích.

My jsme do Račic dorazili s dvěma týmy z prvních a druhých ročníků - a to dívčím a smíšeným družstvem. Studentům se nedařilo tak jako v loňském roce, kdy ve svým kategoriích vyhráli. Dívky obsadily 3. a smíšený tým 2. místo.

Co nás ale mile překvapilo, bylo to, že naše celoroční snažení přineslo ovoce - stali jsme se totiž "skokany" roku, neboť se naše škola proti loňskému roku posunula v celkovém pořadí o 8. míst. Za to jsme byli odměněni zapůjčením veslovacího trenažéru, který určitě obohatí hodiny tělocviku na naší škole.

Všem týmům, které se do akce zapojily, proto děkujeme. Jednalo se o dívčí týmy z prvních, druhých a třetích ročníků.

Autorka: za komisi TV Mgr. Michaela Turbáková (text), https://www.facebook.com/ceskovesluje/ (foto)