11. února 2022 - Školní kolo biologické olympiády v kategorii C a D

V pátek 11. února se konalo školní kolo biologické olympiády v kategorii C a D. V letošním roce se konal již 56. ročník této soutěže. Jak přežít zimu – to bylo letošní téma. Z primy až kvarty se zúčastnilo 23 soutěžících. Mladší kategorii D vyhrál Miroslav Pulda, na druhém místě stanula Lea Skálová a bronz vybojovala Adéla Andrlová. V kategorii C vyhrál Hynek Pomahač, stříbro získala Lenka Bleyerová a třetí byla Marie Bočanová.

Vítězům blahopřejeme, soutěžícím děkujeme za účast a těšíme se příští rok opět na viděnou!

Výsledková listina kategorie C, Výsledková listina kategorie D

Pohled na soutěž očima účastníků:

Mája Bočanová: V pátek dne 11. 2. 2022 se konalo školní kolo biologické olympiády pro kategorie C a D pro žáky primy, sekundy, tercie a kvarty. Olympiáda byla složená ze tří částí - laboratorní práce, poznávání rostlin a živočichů a samotný test. Začínalo se v 8:00 a finální vyhlášení výsledků končilo v 13:30. Za žáky bych ráda poděkovala paním učitelkám za organizaci a náročnou přípravu celé olympiády.

Hynek Pomahač: Letošní školní kolo biologické olympiády bylo velice zajímavé. Už příprava byla zábava a čtení všech 105 listů narvaných informacemi a zajímavostmi o přežívání života v zimě, uteklo jako voda. Olympiáda začala laborkami, a pokračovala písemkou a poznávačkou. Nejvíce mě zaujalo asi pitvání vrcholového pupenu jírovce maďalu a konečné čtení perliček z poznávačky. Celé kolo bylo velmi zábavné a povedené a už se těším na další rok.

Autorky: Mgr. Lenka Volmutová Šircová (text), Mgr. Pavla Srpová (foto)