14. až 18. března 2022 - Kvinta na lyžařském kurzu

Ve dnech 14. až 18. března se kvinta vydala na lyžařský výcvik do Loučné pod Klínovcem. Sešli jsme se v pondělí ráno o půl deváté a zanedlouho poté se vydali na cestu.

I přes menší trable s autobusem jsme sice s menším zpožděním, ale o nic méně natěšení, dorazili do penzionu Lenka. Neplýtvali jsme časem a hned po zabydlení a obědě jsme vyrazili na sjezdovku. První den byl spíše rozjezdový, takže jsme lyžovali všichni pospolu a v 16 hodin se skibusem zase vrátili zpět. Část večera jsme věnovali teorii. Jelikož jsme vyrazili jen na 5 dní, lyžovali jsme ráno i odpoledne – v úterý jsme po deváté odjeli na svah, kde jsme – už ve skupinách podle naší úrovně – lyžovali až do 12 hodin. Odpoledne probíhalo téměř identicky jako to předchozí a čas po návratu jsme většinou věnovali odpočinku nebo společenským hrám.

Středa se od zbytku týdne lišila – odpoledne jsme vyrazili za německé hranice do městečka Oberweisenthal, abychom se podívali na jejich lyžařský areál a prohlédli si město. Čtvrtek byl opět celý věnován lyžování. Večer jsme trávili společně ve snaze pořádně si užít poslední chvíle lyžáku. Celý pobyt jsme zakončili pátečním dopoledním lyžováním, které bylo, i přes neuvěřitelnou mlhu, skvělé. Byl to báječný týden.

Autorka: Ema Kynclová