11. května 2022 - Druhá tvář naší třídy

Dne 11. května proběhla během prvních dvou vyučujících hodin ve 2.S vernisáž obrazů pod názvem Druhá tvář naší třídy. Ačkoli jsme nejprve počítali s malou akcí v rámci naší třídy, nakonec se vernisáže účastnila i kvarta, která představovala anglické návštěvníky.

Program samotné vernisáže byl uveden paní učitelkou Valíčkovou a poté měli slovo dva naši moderátoři. Po úvodním slově následovalo představení autorů prvních šesti obrazů, vše v jazyce českém i anglickém. Pro zpestření programu zazněly v jeho půlce tóny hudebních nástrojů, kdy se paní učitelka Oharková a žáci kvarty opravdu překonali. Po představení zbývajících šesti obrazů, kdy si všichni mysleli, že je již konec, bylo jako překvapení uvedeno velmi povedené dílo, obraz Repre, pana učitele Staňka. Na závěr zazněla ještě jedna skladba a velmi srdečný projev čestného hosta, paní zástupkyně Hrdličkové.

Po ukončení programu následoval přípitek, občerstvení a volná zábava, kdy si návštěvníci mohli prohlédnout jednotlivé obrazy, jejich vizitky a kdy byla naše třída o přestávce navštívena dalšími učiteli a žáky jiných tříd. Příjemnou atmosféru pomáhaly po celou dobu tvořit další skladby, hrané jak žáky kvarty, tak žáky 2.S.

Celkově se akce podařila, byla kladně hodnocena žáky kvarty i zúčastněnými vyučujícími.

Autor: Jan Kóňa, 2.S