20. a 21. května 2022 - Soustředění sboru SMoG junior

Je to tu - po dlouhé době se sbor SMoG vrátil do akce a koncerty se neprodleně blíží. SMoG Junior se ovšem také musel připravit, takže nemohlo chybět soustředění.

Jako vždy jsme se v 15:00 setkali před školou i s kufry a batohy. Po zdlouhavém přenášení všech zavazadel do třetího patra začalo zpívání. Dopilovali jsme většinu nepřesností překvapivě rychle, a tak jsme se mohli vrhnout na naše oblíbené, velmi očekávané zpívání na schodech. Ozvěna na chodbě školy dávala všem písním kouzelnou atmosféru, což nás všechny velmi nabudilo na kostelní koncerty.

Pro trochu odlehčení jsme se po zpívání přesunuli do školní tělocvičny, a i přes technické problémy týkající se zapínání světel jsme po obvolání všech našich spolužáků mohli hrát míčové hry. Po dvou kolech přehazované a dvou kolech pamatováka jsme se přesunuli zpátky do hudebny a nějakou dobu si ještě povídali, dokud jsme nebyli unavení a šli spát.

Další den jsme zabalili spacáky a po snídani jsme znovu zopakovali všechny písně. A jelikož jsme naprosto úžasní, tak jsme opět měli všechno zopakované za malou chvíli a měli ještě čas si znovu zajít do tělocvičny a něco si zahrát. Poté jsme se vrátili zpět, abychom si zabalili všechny věci a mohli jsme vyrazit domů.

Po tak dlouhé době bez sboru jsme opravdu rádi, že si zase můžeme užít jednu z našich nejoblíbenějších činností a už se nemůžeme dočkat, až vám zazpíváme na našich koncertech.

Autorky: Zuzana Skácelová, Jana Lisická (text), Mgr. Dana Řepová (foto)