2. června 2022 - Gaudeamus igitur (Radujme se tedy…)

Ve čtvrtek 2. června 2022 se ve velké zasedací síni Magistrátu města Mostu sešli absolventi tříd 4.A a 4.S spolu s pedagogy a rodinnými příslušníky, aby symbolicky ukončili své studium na naší škole převzetím maturitního vysvědčení z rukou třídních učitelů Mgr. Pavly Srpové, Mgr. Zdeňky Vargové a ředitele gymnázia Mgr. Karla Vacka.

V úvodu jsme si vyslechli studentskou hymnu Gaudeamus igitur v podání pěveckého sboru naší školy SMoG. Ceremoniálem provázela Mgr. Lenka Volmutová Šircová. Následovaly projevy pana ředitele a náměstka primátora města Ing. Marka Hrvola. Poté poděkování studentů učitelům a další vysoupení našeho SMoGu. A pak došlo na předávání vysvědčení a ocenění za vynikající výsledky u maturitní zkoušky. Na závěr česká hymna a můžete vyrazit do světa…

Milí absolventi, otvírá se před vámi nová cesta, spousta nových možností a výzev. Ať už vaše kroky povedou jakýmkoli směrem, byli bychom potěšeni, kdybyste si uvědomovali význam vzdělání, vzdělanosti a po celý život pracovali na svém osobnostním rozvoji. Už starý řecký filosof říkal, že vzdělání přináší mladým lidem umírněnost, starým útěchu, chudým bohatství a bohatým ozdobu. (Díogenés ze Sinópé)

Přejeme vám hodně štěstí!

Autoři: Mgr. Iveta Macánová (text), Mgr. Michal Smatana (foto)