22. až 27. ledna 2023 - Kvinta na lyžařském kurzu

Hned po uzavření známek se v týdnu od 22. do 27. ledna Kvinta vydala na lyžařský kurz do skiareálu Klínovec.

Po večerním příjezdu jsme se ubytovali v penzionu Koruna v Loučné pod Klínovcem. Následovalo představení týdenního plánu s instruktorským týmem (Jan Krčmář, David Gábel a Michaela Nováková) a večeře, kterou jsme po cestě všichni uvítali.

Ráno jsme již poprvé vyrazili na sjezdovku, kde jsme se rozdělili na tři skupiny podle lyžařských dovedností. V těchto skupinách nám vedoucí pomáhali naše dovednosti zdokonalit. V průběhu týdne jsme lyžovali nejdříve na sjezdovkách Dámská a Pařezovka. Ke konci týdne se otevřela i třetí sjezdovka – Přemostěná.

Ve středu nás čekal odpočinkový den. Lyžovali jsme pouze dopoledne a odpoledne jsme se vydali na procházku do sousedního německého městečka Oberwiesenthal, kde jsme si prohlédli místní centrum a lyžařský areál. Cestou zpět jsme také doplnili zásoby jídla na druhou polovinu lyžařského výcviku.

Během celého týdne na Klínovci panovalo podobné počasí. V polovině kopce se lámala mlha a na vrcholu už bylo slunečné počasí, podobné vrcholkům Italských Alp.

V pátek jsme se již po dopoledním lyžování mohli vydat plni úžasných vzpomínek zpět domů.

Autoři: Marek Těšitel, kvinta (text+foto), Marie Bočanová, Tereza Seidlová, Hynek Pomahač, všichni kvinta (foto), Michaela Nováková (foto)