26. června 2016 - ŠvP Svor - den čtvrtý a pátý

Sobotní dopoledne věnovaly třídy prima a sekunda míčovým hrám. Skupiny se utkaly v přehazované, v níž mladší žáci porazili své starší spolužáky 2:1, poté si se svými TU vyzkoušely volejbal. Starší žáci, tj. třídy tercie a kvarta, vyrazili procházkou do Svoru, kde nakoupili zásoby na zbytek pobytu. Vzhledem k přetrvávajícímu velmi teplému počasí se před obědem všichni vrhli na vodní hrátky v bazénu. Odpoledne strávily děti pod vedením svých vedoucích - sportovaly nebo připravovaly večerní program, tzv. živnosti.

Celou neděli jsme strávili s vychovatelem. Ráno jsme pojali sportovně, ale každá třída se zaměřila na jiné sporty. My - sekunda - jsme hráli stolní fotbal a biliár. Dopolední program byl završen Partičkou (týmy převlékly své vedoucí ve známé osobnosti). Vedoucího jsme představili a ukázali s ním připravenou scénku. K vidění byl Horst Fuchs, Rytmus, Ego, Ozzák... Po Partičce jsme bojovali o 20 minut diskotéky navíc. VYHRÁLI JSME 2x. Po poledním klidu jsme v lese sbírali kousky obrázků, které jsme pak měli složit. Velkou roli hrál čas, takže jsme při sbírání běhali. Po této hře jsme opět sportovali nebo byli v lese až do večerky.

Autoři: Adam Novák, sekunda (text), Mgr. Eva Matesová (text+foto), Mgr. Kamila Pelešková (foto), Mgr. Michael Přenosil (foto)