28. dubna 2017 - Celorepublikové kolo soutěže Prezentiáda

Náš tým ošlehaný větrem školního Debatního klubu, posílený předchozím krajským vítězstvím a zaštítěný autoritou pana učitele Ing. Vladimíra Černého, vyrazil ve středu odhodlaně a hrdě směrem k Brnu. Na kolech RegioJetu se náš tým ve složení Marek Fux, David Fux a Daniel Schőn jel utkat v celorepublikovém prezentiádním klání dokonce s příhraničním prvkem ze Slovenska. Tam v Brně nás na noc položili na studentské pryčny vysokoškolských kolejí při Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy university, abychom druhý den, odpočatí a připravení, začali bojovat o umístění v prezentiádě (organizátor - Masarykova universita ve spolupráci se Student Cyber Games), jakož o případné získání dvě stě sedmdesáti litrů minerálky Ondrášovka, a to ve vedlejší soutěži vyhlášené jedním ze sponzorů. V pátek jsme pak odprezentovali náš projekt s tématem - Svět bez peněz.

Nedopadli jsme nejhůře, avšak ani nejlépe. Jak Ondrášovku, tak první místo prezentiády získala naše konkurence z Žiliny, respektive z Hradce Králové. Vítězům jsme srdečně poblahopřáli, a těm, co zůstali za námi, jsme vyslovili upřímnou a chápavou soustrast. Prostě taková malá prezentiádní olympiáda.

A jestli nás mrzí, že jsme nevyhráli? Nemrzí, opravdu ne, vždyť být prvním ještě nutně neznamená být současně… nejlepším.

Autoři: Marek Fux (text), Ing. Vladimír Černý, Daniel Schőn, sexta (foto)