23. března 2018 - Soutěžní přehlídka v Litoměřicích

"Moji milí, zítra sraz v 7:15 u horní budovy a odjezd v 7:30… Hlavně se dobře vyspěte a zítra všem ukážeme!" (To byla zpráva od naší Danušky.)

A tak jsme se tedy sešli v 7:15 u horní budovy a v 7:30 jsme vyjeli do Litoměřic, kde se opět po roce konala Litoměřická notička - CPSPS (Celostátní přehlídka středoškolských pěveckých sborů), zatím tedy "jen" postupové krajské kolo. Kolem půl deváté jsme dorazili na základní školu Boženy Němcové, kde jsme nahlásili náš příjezd. Byla nám přidělena hosteska, která nás dovedla do dvou tříd, které byly po celý den naším základním táborem.

Hned po "ubytování" ve třídě jsme společně s naší Danuškou šli orodovat za vedením soutěže, zda bychom nemohli vystupovat dříve (podle rozpisu soutěže měli jsme jít až jako poslední, asi věděli, že to nejlepší nakonec), protože někteří z nás maturantů museli domu dříve kvůli přijímacím zkouškám (ano, i já jsem musela domů dříve). Nejprve jsme mysleli, že to nevyjde, ale nakonec to vyšlo, tímto organizátorům děkujeme.

V 9:00 jsme se odebrali do varhanního sálu, kde bylo zahájení.

V 9:30 vystupoval náš SMoG Junior (poprvé si jel zkusit soutěžní vystoupení, i když v nesoutěžní kategorii). Na naše pinďátka jsme zůstali a fandili! Předvedli se skladbami hlavně z pohádek. Zpívali: "Kujme pikle", "Kdybys měla, má panenko", "Den je slunečný", "Jedním tahem" a naší oblíbenou "Kdyby se v komnatách". Co jsem se tak rozhlížela po sále, tak se lidé usmívali a zpívali s nimi (jen potichu, aby jim to nekazili - samozřejmě). Potlesk byl obrovský a bylo vidět, že si to junioři užívali!

Po návratu do třídy jsme se převlékli, rozezpívali a zkusili náš repertoár. Vše se zdálo jako ok.

V 11:00 pro nás přišla hosteska, že už zpívá sbor před námi, tak ať se jdeme připravit před sál. Myslím, že většina z nás byla lehce nervózní, protože jsme byli v soutěžní kategorii, a tak nám šlo o postup na celostátní finále do Opavy. Hned, jak jsme se postavili a začali zpívat první písničku, tak z nás tréma spadla a my si to začali neskutečně užívat. Zpívali jsme: "Spirit of God", "Ej lásko, lásko", "Ave Verum", naší nejmilovanější povinnou skladbu "V hoře pěkná jedlica" a nakonec naší pecku "Phantom of the opera". Bohužel jsem neměla brýle, a tak nevím, jak se porota tvářila, ale potlesk byl velký, takže lidem se to líbilo.

Po návratu do základního tábora nám naše Řepinka řekla, že jsme byli nejlepší ?. I my jsme se shodli na tom, že se nám zpívalo dobře a že z toho máme dobrý pocit!

Bohužel jsem potom odjela domů, každopádně jsem byla srdíčkem stále v Litoměřicích a doufala, že budeme první. Po nekonečném čekání na výsledky mi bylo napsáno, že jsme ZLATÍ!!!! Takže jsme byli úspěšní!

Celé naše snažení, trápení a nervy byly opravdu k něčemu, protože jsme to dokázali a opět přišla příjemná satisfakce!

Největší DÍK patří naší milované Danušce, protože bez ní a její trpělivosti bychom to nedokázali!

Autoři: Markéta Rybínová, 4.C (text), Mgr. Michal Smatana (foto)