10. dubna 2018 - Gympláci on tour… aneb nach Dresden heute

Jak jste možná z názvu pochopili, naše mladé studentstvo se vydalo do nedalekého Německa udělat zase trochu ostudy… no dobře, zas tak zlé to nebylo. Pojďme si tedy projít náš den, plný poznávání a zábavy.

"Tak prosím, odjezd bude v osm hodin od sportovní haly." Přesně tak zněly instrukce od pana Přenosila, který nás doprovázel.

Ano, je nutné si přiznat, že to tak docela nevyšlo, někteří z nás se dostavili poněkud později. Ani drobné zpoždění nám však nezabránilo vyrazit do muzea hygieny v Drážďanech v plném počtu.

Už od rána panovala velice dobrá nálada. Po příjezdu do muzea jsme měli možnost si všechno pořádně projít a vyzkoušet. To se naštěstí obešlo bez jakéhokoli zranění a tak jsme neměli šanci ověřit si rychlost Německé záchranné služby. Prošli jsme několik pasáží, kde byla možnost vyzkoušet si mnoho zajímavých pokusů.

Odpoledne nás čekal rozchod a právě tady nastal kámen úrazu. Ne každý totiž dokonale ovládal německý jazyk. Nakonec jsme i tento "problém" úspěšně vyřešili, ať už angličtinou, češtinou či v krajním případě i znakovou řečí, což bylo velice humorné. Počasí nám velice přálo a celý den nám rychle utekl. Nastal tedy čas odjet zpět do našich domovů…

Závěrem bych velice rád jménem všech zúčastněných poděkoval učitelům, kteří nám tento fajn den zorganizovali.

Autor: Dominik Síbr, 1.B