7. září 2018 - Beseda Mosty Mostu aneb může sport pomáhat dobrým věcem

Čtvrtý cyklus besedy Mosty Mostu, pořádaném Vysokou školou finanční a správní, byl ve znamení dojemného setkání dvou skvělých dam, Terezy Bártové, Žena roku Cesty za snem 2017 a Dity Horochovské, zástupkyně spolku Silou hlasu. Obě mladé ženy přijaly pozvání od zakladatele cyklu besed pana Viléma Kunze, autora knihy Sportovní marketing. Garde jim při návštěvě dělali moderátor Jakub Bažant, dlouholetý sportovní moderátor ČT s manželkou Petrou a Jiřím Závozdou, coby zástupců spolku Každý koš pomáhá.

Každý z pozvaných hostů měl příležitost představit něco ze své práce. Scénáristé Jakub Bažant a Jiří Závozda dali přítomným divákům možnost nahlédnout do zákulisí nového filmu Zlatý podraz na kterém se podíleli a který bude mít premiéru letos v říjnu. Petra Bažantová představila v krátkosti spolek Každý koš pomáhá. Její prezentaci doplnil Martin Kovařík z FK Teplice o projekt newlegs na kterém se klub podílí a je zaměřený na pomoc pro Terezu Bártovou, konkrétně na nákup sportovních protéz.

Tereza vyprávěla svůj příběh o boji se zákeřnou meninitidou, která ji připravila o část nohou, většiny článků prstů a funkci ledvin. Tereza je velká bojovnice a přes všechny zmíněné komplikace a ztráty se dokázala vrátit do cyklistického sedla.

Dita Horochovská všem přítomným předvedla malý zázrak, kdy prostřednictvím hlasu ovládala počítač. Společně tak s Lukášem Srbou díky této moderní technologii usnadňují handicapovaným lidem vést kvalitnější život.

Celé setkání proběhlo ve velmi příjemné atmosféře. Věříme, že další cyklus bude opět zajímavý, což ostatně potvrzuje výběr hostů. Dalším je totiž Veronika Kašáková.

Autoři: Dita Horochovská, Lukáš Srba http://silouhlasu.cz/