3. května 2022 - Sexta na zámku Jezeří

Dne 3. května 2022 se třída sexta vydala na výlet na nedaleký zámek Jezeří. Cesta tramvají byla zajímavá pouze rozdílnými částkami, které jednotliví studenti zaplatili. Nejméně pět korun, nejvíce šest set.

Autobusem číslo 14, do kterého jsme přestupovali v Litvínově na nádraží, jsme se následně dostali do Černic. A odtud už jen pěšky. Do kopce. Po ránu.

Ač tato situace nezní nijak slavně, cesta byla veselá a nakonec jsme se s plícemi v krku, zbrocení potem a na pokraji sil vyšplhali až k Jezeří, kde jsme s hrůzou zjistili, že otevírají až v deset hodin. Bylo půl deváté.

Prohlédli jsme si tedy zámek alespoň zpoza brány a prozkoumali okolí. Při této obchůzce se banda odvážlivců vydala lesní cestou, po které se následně vrátila zpět na zastávku autobusu, kde už čekali ostatní, kteří upřednostnili asfalt. I tato cesta byla dobrodružná, neobešli jsme se bez krvavého zranění způsobeného zákeřným ostružiním.

Nakonec jsme se radostně přivítali majestátním zapískáním na stébla trávy a vyrazili na cestu zpět. Tentokrát už jsme za lístky platili všichni stejně a domů jsme dorazili živí a zdraví, plni zážitků a dojmů.

Autorky: Denisa Alblová, sexta (text), Mgr. Petra Schlenker (foto)