19. prosince 2022 - Vánoční zpívání v Lišnici

Tak jako tradičně, i letos jsme se v rámci našeho vánočního turné vydali do naší milované Lišnice, kam nás každý půl rok zve pan starosta.

Víte, co mi přijde? Že vždy když mám psát článek o určitém koncertě, tak se něco nevyvede a jsou stresy. Co že se to nevyvedlo tentokrát? Jak jsme si všichni všimli, tak počasí nebylo moc příznivé. Déšť, který se okamžitě měnil v led narušil dopravu i náladu.

V 15:20 jsme se měli sejít u gymplu a v 15:30 jsme měli odjíždět do Lišnice. Ano, musela jsem 2x použít měli, protože doopravdy jen MĚLI. Kvůli nečekané ledovce se část sboru k horní budově pomalu doklouzala, další kvůli dopravě přijela o 15 minut později. Každopádně pan autobusák, ten to dokonce vytáhl na dvacetiminutové zpoždění, takže jsme vyjeli skoro o půl hodiny později.

Když jsme po klouzavé cestě dorazili do Lišnice, tak nás okamžitě přivítal pan starosta, který do kostelíku dal přímotop, abychom tolik nemrzli (zlatíčko naše). Proběhlo rychlorozezpívání a rychlozkouška a přišel čas na čajíček, svařáček a cukroví, které bylo pro nás a pro diváky připraveno. Takové zpříjemnění před zpíváním (a i po něm, když něco zbyde) vždy potěší.

Zazpívali jsme náš celý vánoční repertoár, uviděli radost v lidských očích, dostali jsme pochvaly, že jsme stále skvělí a že jsme zpříjemnili předvánoční čas. Někteří lidé byli dojati, z čehož máme vždycky radost a teplo u srdíčka.

Po koncertě nás bohužel čekala cesta domů, která byla ještě horší, než cesta tam. Během 2 hodin stihlo všechno ještě více namrznout a ze silnic a chodníků se stala kluziště. Díky bohu jsme všichni dorazili domu celí.

Tímto zpíváním jsme ukončili naše vánoční turné 2022, ale ještě jednou si to zopakujeme v Želenicích, které nás čekají hned začátkem ledna.

Za celý sbor bych chtěla poděkovat naší milované Řepince, bez které by žádný koncert nebyl, a hlavně by žádný nebyl tak kouzelný a dokonalý, děkujeme, že to s námi vše zvládá. Vám všem bychom chtěli popřát krásné a pohodové vánoční svátky a do nového roku jen to nejlepší!

Autoři: Markéta Rybínová (text), Mgr. Michal Smatana (foto)

Partnery sboru jsou