20. prosince 2023 - Koncert pěveckého sboru SMoG v Želenicích

Přišel konec. Konec naší sezony plné velké snahy, velkých plánů, velkých vyhlídek a velkých akcí. Tento rok jsme zakončili čtyři dny před štědrým dnem v kostele v Želenicích. Panovala klidná, až odpočinková nálada. Po náročných soustředěních, soutěži, ve které jsme dosáhli stříbrného pásma, a po velkém koncertě v Kostele svatého Václava v Mostě jsme již byli naladěni do klidového režimu.

V Želenicích jsme nezpívali poprvé. Tudíž jsme byli obeznámeni s místem posvátným, plyšákům zasvěceným. Minulý rok jsem si odnesl sloníka. Tento rok jsem si odnesl reflexního hrošíka na klíče. Moc milý dáreček. Hrošík už se kamarádí s klíčem od bytu.

Po teplém čaji a občerstvení jsme se dostali dokonce i ke zpěvu. Po zkoušce již lidé ťukali na dveře, a to doslova, protože už byl čas na koncert naostro. Ten se nám povedl. Nebylo to nejlepší vystoupení, to vůbec, vyskytlo se pár problémků, ale lidé byli spokojeni a my jsme měli radost ze sladkého konce.

Paní učitelka Řepová si zaslouží medaili. A sbor taky. Paní učitelka hrála na klavír a u toho nám ukazovala nástupy a říkala slova. No není to výkon hodný pochvaly? A sbor se držel, neztratil se a ani moc nezrychloval. Jsme prostě vyzpívaní.

Ještě abychom nebyli po tomto roce. Příští snad bude ještě lepší. A snad najdeme i klavíristu. Ono se to ve dvou lépe táhne, ale když je paní učitelka svými schopnostmi za dva… Všechno se zvládne.

Autoři: Martin Piták (text), Mgr. Michal Smatana (foto)