10. září 2019 - Adaptační den v Primě A

10. září 2019 se třída Prima A pod vedením zkušených instruktorů pustila do adaptačního dne. Pro žáky byly připraveny různé zajímavé a zábavné aktivity, díky nimž měly děti možnost lépe se poznat, učily se spolupracovat, vyjadřovat svůj názor, naslouchat ostatním a dodržovat pravidla, jež jsou pro práci a příjemné soužití v kolektivu nezbytná.

První část adaptačního dne proběhla v tělocvičně, druhá ve třídě - děti si nejprve stanovily tři základní pravidla, která po celou dobu (někdy méně, někdy více úspěšně) dodržovaly. Poté již přišly na řadu samotné poznávací a stmelovací hry. Děti pátraly, co mají společného a jak efektivně spolupracovat, a postupně odhazovaly ostych, když zjistily, že spolupráce se spolužákem/spolužačkou opačného pohlaví je nejen fajn zábava, ale může být i ku prospěchu.

Coby třídní učitelka mohu říct, že bylo opravdu příjemné pozorovat děti při vzájemné spolupráci, potěšilo mě jejich nadšení a chuť zažít společné chvíle, a budu ráda, pokud se kamarádství, která se během dneška započala, stanou prvním krůčkem k tomu, aby Prima A byla správná parta.

Velký dík samozřejmě patří i sympatické dvojici - Kátě a Pavlovi, kteří nás celým dnem provázeli (a že to někdy s námi neměli vůbec lehké :o).

Autorka: Mgr. Eva Matesová (text+foto)