6. - 8. května 2016 - SMoG v Hungenu

Ve dnech 6. až 8. května 2016 se sbor SMoG vydal do německého Hungenu, kam byl pozván naší partnerskou školou.

Vše začalo v pátek 6. května, kdy jsme se sešli v 7:45 před budovou B1, odkud jsme odjížděli společně nejen s žáky z 1. ročníku, kteří se vydali na výměnný pobyt, ale také s panem ředitelem Vackem, panem profesorem Přenosilem a hlavně s naší úžasnou sbormistryní, paní profesorkou Řepovou. Když jsme spatřili autobus, nemohli jsme věřit svým očím. Autobus byl nádherný, každý jsme si sedli sám, abychom měli místo, protože nás čekala takřka sedmihodinová cesta.

Všichni jsme se velmi těšili, protože jsme byli rozděleni do rodin, ve kterých jsme měli domluveného "sourozence". Cesta probíhala v pořádku, žádné kolony, žádné záseky, nic. Zkrátka 7 hodin uběhlo velmi rychle. Někteří z nás spali, jiní si četli (třeba k maturitě), jiní zase sledovali cestu či si povídali. Měli jsme také 2 přestávky. Po 7hodinovém sezení v autobuse jsme se dostali k naší partnerské škole, kde jsme poznali našeho patrona pana Hartmuta, který byl velmi příjemný. Spojili jsme se s naší novou "víkendovou rodinou" a odjeli s nimi na 2 hodiny domů. V novém domově jsme se ubytovali, porozhlédli, trochu si odpočinuli a opět se vydali s rodinou zpět ke škole, kde nás večer čekal koncert.

V 18:00 nám začala zkouška, kde jsme všichni byli velmi nervózní, moc se nám na zkoušce nedařilo a najednou se nám zdálo, že máme velmi málo času. Ve 20:00 vše vypuklo, my začali zpívat na úvod programu 2 písně a k naší velké radosti se nám opravdu povedly. Poté byly veeeeeelmi dlouhé projevy. Pak opět my a další 2 písně a pak přišel na řadu projev našeho pana ředitele. Vše bylo velmi dlouhé, a tak se udělala přestávka, která ani nebyla v plánu. Kolem 22 hodin jsme opět vystoupili a naše vystoupení se všem velmi líbilo, tleskali nám do rytmu a každá skladba byla odměněna velkým aplausem. Po skončení našeho vystoupení za námi chodili a říkali, jak jsme byli dobří a že nic lepšího neslyšeli, zkrátka perfektní. Domů jsme se všichni dostali kolem půlnoci a hned jsme zalehli.

V sobotu 7. května jsme se v 9:00 sešli opět u školy a vyrazili na výlet do Frankfurtu nad Mohanem. Bylo krásné počasí, a tak se výlet povedl. Viděli jsme několik památek, např. radnici a sochu spravedlnosti. Poté jsme měli rozchod. Někteří z nás zavítali do Primarku, ale bohužel jsme byli zklamaní, protože jen málokdo si nakoupil tak, jak poprvé mínil. Někteří se jen tak procházeli po městě nebo po nábřeží. Když už jsme na rozchodu neměli co dělat, tak jsme šli na místo, kde jsme měli sraz. Potkali jsme tam i paní profesorku, se kterou jsme si zahráli čelovku, bylo to vtipné a líbilo se nám to. V 17:00 jsme se vrátili do našich rodin, kde každý měl svůj program, ale většina z nás byla na BBQ party, kterou jsme si užili a pořádně se najedli. Večer jsme si zabalili věci a ráno v 9:00 jsme odjeli z Hungenu. Loučení pro některé z nás nebylo lehké, protože o nás naše "víkendové rodiny" opravdu perfektně pečovaly. Měli jsme autobus celý pro sebe, děti na výměnný pobyt ještě zůstávaly.

Cesta nazpět utekla rychleji. Povídali jsme si a už se nám začalo stýskat (to brzo, my víme). Opravu strašně moc jsme si tento víkend užili, máme nové kamarády, vzpomínky a vše bylo dokonalé. Doufáme, že se nám tato podobná možnost naskytne ještě někdy.

Jooooo, málem bych zapomněla, někteří naši "sourozenci" na oplátku přijedou v půlce června za námi!!!!!!! No není to skvělé?!! Už se vážně nemůžeme dočkat!

Autoři: Markéta Rybínová, 2.C (text), Martin Rufer, kvinta (foto), Mgr. Dana Řepová (foto), Mgr. Michael Přenosil (foto)