23. ledna 2018 - Veletrh vysokých škol Gaudeamus

Dne 23. ledna se žáci třetích ročníků vydali na veletrh vysokých škol Gaudeamus v Praze. Mohli jsme zde navštívit stánky jak předních českých vysokých škol, tak zahraničních univerzit. Součástí programu byly i zajímavé přednášky univerzit jako ČVUT, Univerzita Karlova nebo VŠE, kde nám studenti a profesoři přiblížili studium na dané vysoké škole. V rámci přednášek se soutěžilo o hodnotné ceny a několik studentů z našeho gymnázia bylo vylosováno.

Mimo to zde vystavovaly i jazykové agentury, které nabízely své služby. Vybrané fakulty ČVUT prováděly zajímavé experimenty ze svého oboru. Ani Karlova univerzita nezůstala pozadu - mohli jsme se zúčastnit takzvaného Moot Courtu, což je simulace skutečného soudního jednání, ve kterém studenti Právnické fakulty UK opravdu excelují - v posledních letech se několikrát umístili na předních příčkách ve světových soutěžích právě v Moot Courtu.

Veletrh byl pro nás velmi přínosný a troufnu si říci, že mnozí z nás už máme konečně jasno v tom, kam půjdeme na vysokou školu.

Autorky: Karolína Nodesová, 3.A (text), Mgr. Jitka Ježková (foto)