15. října 2018 - STO - Den druhý

Ano, je tomu přesně 100 let, co bylo založeno Československo. Lidé si tuto významnou událost mohli připomenout v televizi nebo na jiných kulturních akcích. Teď přišla řada i na naše gymnázium.

Následující dva týdny se tedy budeme vzdělávat trochu jinou formou. Čeká nás mnoho zajímavých přednášek, ať už o T. G. Masarykovi, který stojí za vznikem Československé republiky, nebo o jiných významných osobnostech, které ovlivňovaly minulé století.

Dnes nás čekalo slavností zahájení. V osm hodin to před dolní budovou všechno začalo. Počasí nám přálo, a tak nebylo divu, že se zahájení zúčastnilo vskutku mnoho studentů. Ostatně, kdo by nechtěl "utéct" ze školní lavice. Proběhla komentovaná módní přehlídka a kvízová hra, při níž si mohli všichni studenti ověřit své znalosti. Vystoupil též pěvecký sbor SMoG, který si, za doprovodu všech ostatních, zazpíval píseň "Krásná je zem". Jako zlatý hřeb zahájení jsme vypustili lampión štěstí s jedním jediným vzkazem - Ať nám ta naše republika vydrží alespoň dalších STO let.

Již zítra nás čekají další přednášky a všechno již dnes nasvědčuje vysokému zájmu ze strany studentů. Doufáme tedy, že se budou všem následující dva týdny líbit a že se každý z nás dozví něco nového.

Autoři: Dominik Síbr, 2.B (text), Mgr. Michal Smatana (foto), Martin Klein, kvarta (foto)