2. listopadu 2016 - 21. ročník matematické soutěže LOGIK

Dne 2. listopadu 2016 se na našem gymnáziu konal 21. ročník matematické soutěže LOGIK, která je určena žákům 9. tříd základních škol okresu Most.

Z pozvaných dvaceti škol se přihlásilo 16, celkem 96 žáků, z nichž se nakonec dostavili 92 žáci. Letos se po třetí soutěže LOGIK zúčastnili vybraní žáci z naší kvarty, takže soutěž nakonec absolvovalo 99 žáků.

V průběhu soutěže žáci řešili 20 příkladů. Na jejich vyřešení měli čistý čas 90 minut. Při řešení úloh nebylo třeba znát složité vzorce a vztahy, ale logicky myslet a uvažovat. Po skončení soutěže si žáci mohli texty příkladů odnést a ukázat svým vyučujícím matematiky.

V soutěži bylo nakonec 17 úspěšných řešitelů - ze 40 bodů získali aspoň 15 bodů. Žáci základních škol, kteří skončili na 1. až 3. místě dostanou věcná ocenění a diplom. Ostatní úspěšní řešitelé dostanou pochvalná uznání.

Slavnostní vyhodnocení proběhne ve středu 9. listopadu 2016 v 17 hodin v historické budově školy (ul. Čs. Armády 1530) při příležitosti Dne otevřených dveří. Zajistěte účast žáka, eventuelně jeho vyučujícího matematiky.

Děkujeme všem školám za zájem o soutěž a zúčastněným žákům za účast a zájem o matematiku.

Výsledková listina, Výsledková listina včetně gymnázia

Autoři: Za PK matematika Mgr. V. Chorváth a Mgr. Pavla Srpová (text), Mgr. Michal Smatana (foto)