Výzva DofE

Znáte Netflix? A viděli jste již seriál Koruna? Pokud je vaše odpověď ano, jistě znáte prince Philipa, vévodu z Edingurghu. A pokud vaše odpověď byla ne, hned se dozvíte více!

Zapojili jsme se totiž do výzvy DofE (The Duke of Edinburgh's International Award) - Cena vévody z Edinburghu, mezinárodní program pod záštitou britské královské rodiny.

Jedná se o program osobního rozvoje a je možné ho plnit kdekoli v České republice. Určena je pro každého ve věku od 14 do 24 let.

Základem je věnovat se aktivitám, které každého účastníka baví. Klíčovými oblastmi DofE jsou pohyb, dovednosti a dobrovolnictví a nechybí ani dobrodružná expedice. Cílem programu je povzbudit mladé lidi ve všestranném seberozvoji a ocenit je za to. Celou svou cestu každý zaznamenává do online aplikace.

Absolventi programu získají mezinárodně uznávaný certifikát, který se hodí do životopisu, ale také při studiu v zahraničí.

Na celém světe se do programu zapojilo již 1,3 milionu mladých lidí. Na našem gymnáziu přes 20 odvážlivců. Rozšíříš jejich řady? Zkus to, ztratit nemůžeš nic.

A navíc - budeš skoro součástí královské rodiny :-)

Veškeré info: https://www.dofe.cz/

Kontaktní osoba: Mgr. Jitka Ježková

Autorky: Mgr. Jitka Ježková, Mgr. Michaela Marešová