19. prosince 2022 - Exkurze do Krušnohorského muzea hraček v Seiffenu

Když se voda mění v led, ještě než stačí dopadnout na zem, vítr odfoukává šály a čepice a na vlasech se tvoří námraza, je ta správná chvíle vyrazit do Krušných hor. Tímto heslem se řídily třídy sexta a septima, když se v krásně mrazivém dni vypravily do městečka Seiffen.

Hlavním cílem bylo Krušnohorské muzeum hraček, které nás mimo jiné potěšilo tím, že tam bylo sucho a teplo. Prošli jsme několikapatrovou expozici odshora až dolů a pak znovu odspoda nahoru, cestou jsme se mnohokrát zastavovali u luxusního nábytku pro panenky, kolotočů, vyřezávaných stromků nebo her, které byly pro návštěvníky k vyzkoušení. Nejvíce času jsme ale strávili u kostiček a kuliček, kde jsme se tak trochu vrátili do dětských let.

Když jsme si muzea užili dost, bylo načase nakoupit suvenýry a prohlédnout si město. Následoval tedy rozchod, který strávil každý po svém. Za sebe můžu říct, že v jednom stánku mají moc dobrou horkou čokoládu.

A jakmile jsme se znovu sešli, tentokrát (oproti jiným výletům) bez potíží, vyrazili jsme mrazivou krajinou na zpáteční cestu. Zažili jsme si typické počasí Krušných hor, které bývá, jak se již dá očekávat, velmi krušné.

Autorka: Mgr. Petra Schlenker