6. až 10. března 2023 - Lyžařský kurz 1.A

Já a má třída jsme měli tu možnost se zúčastnit lyžařského kurzu 2023. Na základě ověřování se u nás našli 4 zájemci na jízdu se snowboardem a zbytek pokročilí lyžaři či nováčci na svahu. Na naši účast přišla řada až v březnu a to v týdnu od 6. - 10. března 2023. Využívali jsme prostoru skiareálu Klínovec a ubytováni jsme byli v penzionu Lenka. Po příjezdu jsme se ubytovali do chaty a vybalili si vše potřebné.

Na naši první jízdu jsme vyrazili v pondělí odpoledne, kde jsme byli rozděleni do tří skupin podle toho, kolik toho umíme a jak to s námi na lyžích vypadá. Když jsme se vrátili zpátky na chatu, odpočinuli jsme si a počkali na společnou večeři. Po večeři nás čekala kratší přednáška týkající se základů a pravidel lyžování. Do konce večera jsme měli od povinností pokoj.

Každý den se snídaně, dopolední jízda, oběd, odpolední jízda, večeře a přednáška konaly ve stejný čas. Celý den plný zábavy se završil v 10 hodin a to večerkou. Jediné, co se ze dne na den měnilo, byl výkon nás všech. Žáci z první skupiny se na sněhu přímo vyřádili a vyzkoušeli si jízdu dokonce i na černé sjezdové dráze. Skupina číslo dva zdokonalila své schopnosti a měla tu možnost si vyzkoušet dráhu červenou. A třetí skupina, která byla neobvykle plná nováčků, se naučila základy, stání na lyžích, jak držet nohy v různých pozicích, otáčení se a hlavně brždění.

Další přednáška se týkala historie lyží, lyžování a poslední a nejdůležitější nás informovala o první pomoci. Předposlední den jsme ve skupinkách vypracovali test z vědomostí, které jsme z předchozích dní nastřádali.

Celý kurz jsme si všichni moc užili a určitě si mnoho z nás odneslo spoustu nových poznatků, skvěle prožité momenty, ale také menší úrazy, bez kterých by to nebylo ono. Chtěli bychom poděkovat paní učitelce Turbákové, paní učitelce Novákové a panu učiteli Parnicovi. Všichni nás toho spoustu naučili a rádi jsme je poznali o trochu více.

Společně jako třída 1.A se budeme těšit na další strávené chvíle pospolu.

Autorky: Lucka Nguyen, 1.A (text), Mgr. Michaela Turbáková (foto)